کلینیک پوست، مو، زیبایی و لیزر دكتر تورج رشیدی

لیزر موهای زائد

برداشتن موهای زائد با لیزر، یک متد پزشکی است که در آن برای رفع موهای زائد از اشعه متمرکز لیزر استفاده می‌شود. در طی این پروسه، اشعه نوری توسط لیزر به پوست تابانده می‌شود که رنگدانه (ملانین) مو آن را به خود جذب می‌کند. انرژی نوری این اشعه تبدیل به حرارت شده و فولیکول‌های موی داخل پوست را که مولد مو هستند از بین می‌برد. این کار منجر به ممانعت از رشد مو از این فولیکول یا به تأخیر انداختن آن می‌شود.

رفع موهای زائد با لیزر روشی سریع و مؤثر برای از بین بردن موهای اضافی صورت یا بدن است بدون آن که هزینه و یا ناراحتی روش‌های اپیلاسیون و تراشیدن موها را داشته باشد. برخلاف الکترولیز که برای بسیاری افراد توأم با درد و ناراحتی است، روش لیزر ناحیه بخصوصی از بدن را هدف قرار می‌دهد و به پوست آن ناحیه آسیبی وارد نمی‌کند. این روش انتخابی ایده‌آل برای خانم‌ها و آقایانی است که به‌دنبال رفع بلندمدت موهای زائد هستند.

مزایای رفع موهای زائد با لیزر در مقایسه با دیگر روش‌های مشابه:

بیشترین میزان اثربخشی

سرعت بالای انجام

ماندگاری بالای نتایج

حساسیت زایی پایین

درد و ناراحتی کمتر

عدم ایجاد موهای درون‌روییده یا فرورفته در پوست

در کلینیک دکتر رشیدی از سه روش لیزر الکساندرایت (Alexandrite Laser)، لیزر دایود (Diode Laser) و IPL استفاده می‌شود که در ادامه مطلب تفاوت‌های آنها به صورت اجمالی آمده است.

نواحی قابل انجام لیزر

تاباندن لیزر بر روی بیشتر قسمت‌های دارای مو قابل انجام است. در کلینیک دکتر رشیدی لیزر رفع موهای زائد بر روی پاها، زیربغل، گردن، صورت، بالای لب، گونه‌ها، چانه، قفسه سینه، شکم، پشت، شانه‌ها، انگشتان، بازوها، ران، و دیگر نواحی انجام می‌شود.

میزان اثرگذاری

درصد موهایی که در هر جلسه لیزر از بین می‌رود بستگی به ناحیه مورد تابش لیزر دارد. معمولا در نواحی با پوست نازک از جمله زیر بغل، نتیجه بهتری در مقایسه با نواحی دارای پوست ضخیم مانند چانه و پشت بدن به‌دست می‌آید. به طور متوسط در هر جلسه می‌توان انتظار 10 تا 20 درصد کاهش موها را داشت. موهایی که از آن ناحیه مجدداً رشد می‌کنند نازک‌تر و ظریف‌تر هستند.

موهای ناحیه لیزر شده بلافاصله از بین نمی‌روند، بلکه در طی روزها یا هفته‌های آتی ریزش خواهند داشت. به‌دلیل آن که رشد دوباره موها در یک چرخه تکرارشونده مرتباً انجام می‌گیرد و لیزر در مرحله رشد موی جدید قدرت از بین بردن آن را دارد، جلسات بعدی لیزر برای همان ناحیه تا به‌دست‌آمدن نتیجه مطلوب ضروری است.

before after

کیفیت برتر

با استفاده از مدرن ترین دستگاه ها

تلفن رزرو نوبت

۰۴۴۳۲۲۲۵۸۸۸ و 04432248007 و 04432238031

آدرس کلینیک

ارومیه، میدان امام حسین، جنب بانک صادرات، ساختمان زکریا

انواع لیزر رفع موهای زائد

الکساندرایت نوعی از لیزر است که اشعه نور با انرژی بالا از طریق کریستال الکساندرایت ساطع می‌کند. با گذر نور از این کریستال، اشعه‌ای با طول‌موج 755 نانومتر ایجاد می‌شود. طول اشعه نور تعیین‌کننده میزان نفوذ لیزر در پوست است.

لیزر الکساندرایت را می‌توان به حالت Q-switching تنظیم کرد که باعث ایجاد اشعه با میزان انرژی بالا در پالس‌های کوتاه می‌شود؛ این خاصیت باعث اثربخشی بالای این روش در از بین بردن موهای زائد می‌شود.

لیزر الکساندرایت پرکاربردترین روش برای رفع موهای اضافی است که به خاطر سطح پوشش زیاد، ایجاد درد کم و تأثیرگذاری بالا در به‌تأخیر انداختن رشد موهای جدید، مورد استقبال بیشتری قرار می‌گیرد. طول‌موج ایجاد شده با این تکنولوژی به‌خوبی توسط ملانین (سلول‌های رنگدانه) جذب می‌شود که باعث گرم‌شدن و از بین رفتن این سلول‌ها می‌شود.

همچنین این روش در بین انواع لیزر سریع‌ترین اثربخشی را دارد و موهای بیشتری را در تعداد جلسات کمتر از بین می‌برد. به این دلیل به کسانی که به‌دنبال از بین بردن موهای سطوح بزرگ بدن از قبیل شکم، شانه‌ها، پشت، و پاها هستند معمولا لیزر Alexandrite پیشنهاد می‌شود.

این روش یکی از معدود روش‌های درمان Hypertrichosis یا سندروم گرگینه (آمبراس) است.

لیزرها به طور کلی بر اساس تفاوت رنگ نواحی مورد تابش کار می‌کنند، یعنی زمانی که موها تیره‌تر از پوست اطراف آن هستند، انرژی لیزر تابانده‌شده را به خود جذب می‌کنند. خاصیت لیزر دایود بیشتر بودن طول‌موج آن از اکثر لیزرهای مشابه است، که امکان پیشروی به عمق بیشتری از پوست را فراهم می‌کند. طول‌موج این نوع لیزر 810 نانومتر است و به‌همین خاطر ملانین سلول‌های پوستی از تابش لیزر در امان می‌مانند و آسیب پوستی کمتری در مقایسه با انواع دیگر لیزر به‌وجود می‌آورد.

لیزر Diode درصد موفقیت بالایی دارد و راه‌حلی دائمی برای رفع موهای اضافی است. این روش بر روی همه قسمت‌های بدن انجام‌پذیر است و در پوست‌های تیره نتایج بهتری به‌همراه دارد. انجام لیزر دایود باعث ایجاد کمی ناراحتی می‌شود و ناحیه اطراف فولیکول مو را کمی قرمز و متورم می‌کند، که نشانه اثربخشی لیزر است.

برخلاف دو متد دیگر، IPL در واقع لیزر نیست. این دستگاه گستره وسیعی از طول‌موج‌های نور را ساطع می‌کند و اشعه آن قابل متمرکز کردن نیست. تفاوت این روش در مقایسه با دو روش قبلی عمدتاً در تکنولوژی مورد استفاده برای تولید اشعه نوری، و خواص متفاوت نور در حذف موهای زائد است.

مزیت IPL در گستردگی طیف نور تولید شده است که باعث می‌شود این روش هم برای اعمال زیبایی و همچنین برای درمان عوارض پوستی از قبیل آکنه، لکه‌های پوستی، آکنه روزاسه و غیره مورد استفاده قرار گیرد.

بهترین کارایی روش IPL در موهای تیره است زیرا موهای تیره‌تر و ضخیم‌تر میزان بالاتری از نور ساطع‌شده را جذب می‌کنند و نتایج به‌دست‌آمده از آن بهتر است. اما از آنجا که اشعه آن قابلیت تمرکز ندارد، برای رفع موها تعداد جلسات بیشتری در مقایسه با تکنولوژی لیزر نیاز دارد.

پیش از انجام چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

  • حداقل دو هفته پیش از انجام لیزر، از گرفتن حمام آفتاب و قرار گرفتن مداوم در معرض تابش آفتاب خودداری کنید
  • حداقل یک ساعت پیش از شروع جلسه، در صورت تجویز متخصص و یا تکنسین لیزر، داروهای بی‌حسی موضعی بر روی نواحی انجام لیزر استفاده کنید.

مراقبت‌های پس از لیزر

  • از روش‌های دیگر رفع موهای زائد، به‌جز کرم‌های اپیلاسیون استفاده نکنید.
  • موها را در طی دوره لیزر با موچین یا نخ و واکس مو برندارید.
  • روی ناحیه لیزر شده به مدت 7 تا 10 روز قبل و بعد از انجام لیزر، حنا به‌کار نبرید.
  • از قرار گرفتن در معرض آفتاب و حمام آفتاب تا دو هفته بعد از لیزر خودداری کنید.
  • همیشه بیست دقیقه پیش از خروج از منزل، کرم ضدآفتاب با SPF بالای 30 استفاده کنید و این کار را در طول روز دو تا سه بار تکرار کنید.

در یک نگاه:

زمان انجام

بسته به محل، از 10 دقیقه تا دو ساعت

زمان بهبودی

بلافاصله پس از اتمام

ماندگاری

از یک سال تا همیشه

طول دوره التهاب

یک تا چند ساعت

استفاده از بی‌حسی

بر حسب مورد، کرم بی‌حسی موضعی

طول دوره بهترین نتایج

3-6 ماه