سلامت ناخنها یکی از مشخصههای سلامت عمومی بدن است و رعایت بهداشت آنها در جهت حفظ سلامت عمومی بدن ضروری است. آنچه در این مطلب خواهید خواند نکاتی است که برای داشتن ناخنهای سالم باید رعایت کنیم:
- ناخنها را تمیز و خشک نگه دارید.
- ناخن را به صورت مستقیم بگیرید. برای این کار از ناخنگیرهای تیز استفاده کنید و برای حداکثر کردن مقاومت ناخن، در دو طرف کمی به آن انحنا دهید.
- از سوهان ناخن برای صاف کردن لبه ناخن و جلوگیری از ایجاد تراشه استفاده کنید.
- ناخنهایتان را نجوید و کوتیکول ناخن (لایه پوست انتهای ناخن) را برندارید. این کار به ساختار ناخن آسیب میرساند.
- از ناخن به عنوان ابزار استفاده نکنید. برخی عادات مانند فشار به ناخن برای باز کردن درب بطریها به صورت ناخودآگاه در طی فعالیتهای روزمره به ناخن ضربه میزند.
- ناخنها را مرتباً کوتاه کنید. کوتاه نگه داشتن ناخن خطر صدمه به ناخن و تروما را کاهش میدهد.
- اگر ناخنهای پایتان ضخیم شده است و نمیتوان گرفت، آنها را در آبنمک گرم بگذارید. دو قاشق چایخوری نمک به ازای هر لیتر آب مخلوط کنید و ناخنها را بهمدت 5 تا 10 دقیقه در این آب بخیسانید.
- ناخنهای فرورفته در گوشت را درنیاورید مخصوصاً اگر دردناک و عفونی شدهاند. در صورت بروز چنین شرایطی باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
- کفشهای با اندازه صحیح بپوشید. بهتر است هر روز کفشی غیر از کفش روز قبل بپوشید و کفشهایتان را متناوباً بپوشید.
- در کنار استخر و رختکنهای عمومی دمپایی لاانگشتی بپوشید. این کار احتمال ابتلا به عفونتهای قارچی ناخن را کاهش میدهد.
مراجعه به پزشک
اگر ناخنهایتان تغییر شکل داده، متورم شده و یا دردناک است باید به یک دکتر متخصص پوست مو و ناخن مراجعه کنید زیرا این علائم میتواند نشانه بیماریهای جدیتری باشد. اگر مبتلا به دیابت و یا ضعف سیستم گردش خون هستید، مراجعه به پزشک در پی هرگونه مشکلات ناخن اهمیت بالایی دارد. در ارومیه کلینیک تخصصی پوست و مو دکتر رشیدی در این زمینه پذیرای شماست.
برچسب ها :