ناخنها نشاندهنده وضعیت کلی سلامت ما هستند و مانند سایر اعضای بدن به مراقبت و نگهداری نیاز دارند؛ به همین دلیل مراقبت صحیح از ناخنها بسیار مهم است. در ادامه، توصیههای متخصصان پوست برای حفظ سلامت ناخنها را با هم میخوانیم:
- ناخنهایتان را همیشه خشک و تمیز نگه دارید. تماس طولانیمدت با آب میتواند به ناخنها آسیب برساند؛ حتماً در هنگام شستن ظروف یا استفاده از مواد شیمیایی از دستکش استفاده کنید.
- برای کوتاهکردن یا فرمدادن به ناخنها، از ناخنگیر و قیچیهای مخصوص ناخن که تیز هستند، استفاده کنید. با استفاده از سوهان، لبههای تیز ناخن را کمی گرد کنید تا استحکام آن بیشتر شود.
- برای از بینبردن زائدههای ناخن از سوهان استفاده کنید. حرکات سوهان را با فرمی که برای ناخنهای خود میخواهید تنظیم کنید. حتماً به یک جهت ناخنها را سوهان بکشید؛ زیرا سوهانکشیدن به دو جهت مخالف، باعث شکنندگی ناخنها میشود.
- نباید با دندانها به کوتیکول ناخن آسیب بزنید. کوتیکول پوستی شفاف و سخت است که در محل رویش ناخنها وجود دارد و نباید آن را جدا کنید؛ انجام این کار میتواند به ناخن آسیب برساند.
- از ناخنها به عنوان ابزاری برای بازکردن قوطیهای نوشیدنی استفاده نکنید.
- ناخنهای پا را بهطور مرتب کوتاه کنید. کوتاه نگهداشتن ناخنها، خطر ضربه و جراحت را به حداقل میرساند.
- در صورتی که ناخنهای پا ضخیم بوده و کوتاهکردن آنها دشوار است، به ازای هر پیمانه آب، یک قاشق چایخوری نمک سولفاتمنیزیم را در آب گرم حل کرده و پاهای خود را به مدت 5 تا 10 دقیقه در این محلول قرار دهید.
- از «کندن» ناخنهای پا که به داخل گوشت فرو رفتهاند، خودداری کنید؛ خصوصاً اگر عفونت کرده و زخم شده باشند. بهتر است برای درمان این مشکل به متخصص پوست مراجعه کنید.
- حتماً از کفشهای مناسب استفاده کنید.
- در پارکهای آبی و استخرهای عمومی از دمپاییهای لاانگشتی استفاده کنید. این کار خطر بروز عفونتهای قارچی در ناخن را کاهش میدهد.
مراجعه به پزشک
اگر ناخنهایتان تغییر شکل داده، متورم شده و یا دردناک است باید به یک دکتر متخصص پوست مو و ناخن مراجعه کنید زیرا این علائم میتواند نشانه بیماریهای جدیتری باشد. اگر مبتلا به دیابت و یا ضعف سیستم گردش خون هستید، مراجعه به پزشک در پی هرگونه مشکلات ناخن اهمیت بالایی دارد. در ارومیه کلینیک تخصصی پوست و مو دکتر رشیدی در این زمینه پذیرای شماست.
برچسب ها :